טבחה בסלק

יש תבשילים מסוימים שלאחר הפעם הראשונה שאוכלים אותם הם נצרבים בזיכרון לתמיד ובכל הזדמנות אני שמח לאכול אותם ולא משנה אם זה קיץ או חורף, אך מאכל זה הוא חורפי לכל עניין ודבר. אז כמו שנאמר בפתיחה טבחה בסלק זה אחד מהם וכמובן שלאחר שאכלתי מנה זו אצל הדודה של הגברת הייתי חייב לנסות. שורה תחתונה: זה לא כל כך מסובך כמו שחשבתי בהתחלה ויש דרכים מסוימות לקצר את התהליך כמו האפשרות לקנות כבר את עלי הסלק לאחר טיגון במעדניות ואני רכשתי אצל סלטי בוארון בכפר סבא.



מצרכים :

2 גבעולי פרסה חתוכים ושטופים היטב

חצי קילו שעועית לבנה מושרת במים לילה לפני

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי

5 שיני שום

800 גרם בשר כתף

כפית פלפצ'ומה ולמי שאין 2 כפיות פפריקה חריפה יעשו את העבודה

כף רסק עגבניות

2 כפות אבקת מרק עוף

חצי כפית בהרט

חצי צרור כוסברה

4 כפות סלק מטוגן

2 כפיות מלח

את שלב הבישול קיצרתי על ידי הכנה של כל התבשיל בסיר לחץ למשך 50 דקות ולאחר טעימה ותיקון של התיבול הכנסתי לתנור בסיר מתאים למשך שעה בחום של 120 מעלות.



לעבודה:

מטגנים את הפרסה בשתי כפות שמן ולאחר מספר דקות מוסיפים את רסק עגבניות וכפית פלפצ'ומה, וכל זה למשך 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את השעועית, בשר, תפוחי אדמה, כוסברה, עלי סלק, מרק עוף, ותבלינים.
ממלאים מים עד גובה המרכיבים, מבשלים בסיר לחץ 50 דקות או בסיר רגיל לאחר שהכל רתח למשך 3 שעות על אש קטנה. אפשר גם למשך שעתיים בסיר רגיל על הגז ולאחר מכן לתנור לעוד שעתיים.
בתיאבון.

תגובות

רשומות פופולריות