מתכונים לארוחת חג

ראש השנה מאחורינו וזה הזמן לפרסם שלושה מתכונים שכיכבו בארוחת החג. לצערי לא הצלחתי לצלם יותר מידי בכל זאת לא מדובר בסופרמן......להכין להגיש לצלם, יש גבול גם ליכולות שלי בעיקר שמדובר בערב חג והאורחים הגיעו רעבים.
השתדלתי לעלות מתכונים קלים להכנה שדורשים מעט הכנה אך קלים להכנה.

עוף בסילאן
המרכיבים :

5 פולקה עוף
5 שוקיים
בצל אחד חתוך לפרוסות
חצי כוס סילאן
חצי כוס סויה
שלוש כפות שמן זית
5 שיני שום כתוש
חצי כוס צ'ילי מתוק
כפית פלפל שחור

לעבודה : מערבבים את כל המשרה ויוצקים מעל העוף, מערבבים בידיים ומכניסים לכל הלילה למקרר.
למחרת מוציאים מהמקרר למשך שעה ומכניסים לתנור חם 180 מעלות למשך שלשו וחצי שעות.
כל העסק חייב להיות בסיר שטוח סגור.
כן אני יודע שזה נשמע הרבה זמן אך התוצאה משגעת.
רצוי להכין חלה טרייה בשביל הרוטב.


המתכון הבא יותר קל מקל וזו תוספת מעולה לכל מנה עיקרית ובעיקר דלת קלוריות.

שעועית ירוקה

חבילה של שעועית ירוקה קפואה
בצל חתוך
שתי שיני שום מלח פלפל
חצי צרור כוסברה
( עגבנייה חתוכה לקוביות כאופציה נוספת)

לעסק:
כף שמן זית למחבת עם בצל קצוץ ולאחר שהבצל שקוף מוסיפים שום כתוש.
לאחר שתי דקות מוסיפים את השעועית הירוקה ומנמיכים את להבת הגז ונותנים לכל הנוזלים להתאדות.
לאחר רבע שעה מוסיפים את הקוסברה פלפל ומלח ונותנים לעסק לעבוד עוד רבע שעה וזה מוכן.
אפשרות נוספת לחתוך עגבנייה לקוביות ולהוסיף למחבת.
למי שצמחוני מומלץ לאכול את המנה חמה עם יוגורט קר.........



עוף ממולא

מצרכים:
עוף שלם
כוס אורז
6 פטריות שמפיניון
בצל אחד קצוץ
חצי צרור שמיר
2 שיני שום כתוש
רבע כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח

למשרה:
3 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
צ'ילי מתוק חצי כוס
חצי כפית פלפל שחור

לעבודה:
מטגנים מעט את הבצל פטריות שום ושמיר. מוסיפים תבלינים ואת האורז ומבשלים עד שהאורז מוכן ונותנים להכל העסק להתקרר.
ממלאים את פנים העוף באורז ויוצקים מעל את כל מרכיבי המשרה. מכניסים לתנור חם למשך שעתיים ומידי פעם פותחים ויוצקים על העוף מהמשרה. הצבע והריח משגעים.



נתח סינטה בתנור

הזמנתי מהקצב נתח סינטה במשקל שני קילו והתקשרתי לשף איל לביא לקבל מתכון. בכל זאת פעם ראשונה שאני מכין ועוד בערב חג כך שניסיתי להיות זהיר ולא ליפול עם המנה.

מצרכים:
נתח במשקל שני קילו
שתי כפות חרדל דיג'ון חלק
שתי כפות חרדל דיג'ון עם גרגרים
4 ענ]י טימין רק העלים
שתי כפות שמן זית

לעבודה:
מערבבים את כל החומרים ומורחים היטב את הנתח מכל הכיוונים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ל 24 שעות למקרר.
למחרת מוציאים מהמקרר למשך שעה,  מחממים את התנור לחום הכי גבוהה שיש ומכניסים את הנתח למשך 15 דקות.
לאחר 15 דקות מורידים את החום בתנור ל 170 מעלות למשך 40 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לנוח למשך 10 דקות לפחות, לא פורסים מיד כי כל הנוזלים יצאו והנתח יתייבש.
זהו עכשיו פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם תפוחי אדמה אפויים.
מה שנשאר אם נשאר מכניסים למקרר ולמחרת עושים כריך בתוך לחמנייה טרייה עם עגבנייה מיונז ובצל סגול והרי לכם כריך רוסט בייף אמיתי.

תגובות

  1. תודה למתכונים שנשמעים נפלא ואנסה אותם. הערה חשובה מאד בנוגע לסינטה בניילון נצמד. ניילון נצמד הניילון נצמד יוּצר מלכתחילה מ-PVC, ועדיין זהו חומר הגלם העיקרי לייצורו. ייצור מחומרים אחרים מושפע מחששות על זליגת חומרים פלסטיים מתוך ה-PVC למזון, ועל היותו של ה-PVC רעיל וקשה למיחזור. חומר חלופי מקובל הוא LDPE (פוליאתילן בצפיפות נמוכה), הנחשב בטוח יותר. יתרונותיו של ה-PVC על ה-LDPE הם יכולת ההימתחות שלו, התורמת למראה מושך של מוצרי מדף הארוזים באמצעותו, והיצמדותו הטובה למגוון משטחים רב יותר. למרות זאת, ישנן מדינות המתחילות לאסור בחוק שימוש ב-PVC בצעצועים ובמגע ישיר עם מזון.
    וא pvc סוג פלסטיק רעיל במיוחד.
    https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F_%D7%A0%D7%A6%D7%9E%D7%93

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות