יום שבת, 17 ביוני 2017

פקין מסעדה סינית

מסעדת פקין שנמצאת בצהלה בתל אביב קיימת שנים רבות ולאחרונה עברה לידיהם של שני חברה צעירים ונמרצים שעשו מתיחת פנים לתפריט ולצוות. התפריט שונה במעט והשף הכניס מספר שינויים וחלק מהמנות השאירו כי הן מוצלחות ויש להם ביקוש רב בקרב הסועדים הוותיקים שמלווים את המסעדה שנים רבות. אפשר לומר כי יש לה במעט במה להשתפר אך ללא ספק הם בדרך הנכונה. המסעדה מבחינה קולינארית לא מחדשת יותר מידי אך רוב המנות טעימות גדולות ובהחלט נותנות תמורה למחיר. גילוי נאות: הייתי אורח של המקום.
התחלתי את הארוחה בשתיית סאקה חם משקה יפני שפתח את התיאבון.



סלט פפאיה - פפאיה ירוקה עם גזר, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, צ'ילי חריף, רוטב דגים, ליים, תמרהינדי, בוטנים וכוסברה. 
סלט רענן שמהווה פתיחה טובה לימי הקיץ החמים, מעבר לכך סלט שמתאים לסופרי הקלוריות.


סלמון סקין -סלמון, טאמאגו, קנפיו, מלפפון ובצל ירוק עטוף בשומשום קלוי, ושבבי טמפורה. 
יופי של סושי מן יש להם שם. בהחלט על פי מנה זו שווה לבוא רק לסושי.             
   
           
אגרול צמחוני - 2 יח' גלילת בצק עלים ממולא כרוב וגזר, מוגש עם רוטב חמוץ מתוק בצד.
איך אפשר בלי המנה המיתולוגית הזו?  עשוי כמו שצריך פריך במידה הנכונה.


ראמן עוף - מרק על בסיס ציר עוף וטריאקי עם נתחי עוף, נבטים, בצל ירוק, ביצה ואטריות אודון.
מרק טעים מאוד הציר עדין ביותר. אני לא מומחה לראמן אבל מאוד טעים לדעת כל הנוכחים סביב השולחן.


 בקר בחצילים - נתחי בקר מוקפצים עם חצילים מטוגנים - חריף מתוק.
מנה המשלבת חריף ומתוק. מנה שעושה שמח לבלוטות הטעם. אחת מהמנות היותר טובות שטעמתי במסעדה.
זו מנת הדגל של המסעדה.


עוף בקארי - נתחי עוף מוקפצים בקארי צהוב, שעועית ירוקה, בצל לבן וחלב קוקוס.
מנה עדינה בטיבול שלה יחסית למנה הודית. מנה טובה מאוד לחובבי הז'אנר לי באופן אישי קשה עם מאכלים שיש בהם חלב קוקוס.


עוף מצופה תאילנדי - נתחי חזה עוף במעטפת בצק פריכה עם גזר, אפונה, בצל ושקדים
מנה מצוינת שממנה הכי התלהבתי, בצק פריך עם רוטב מלא בטעמים. אפשר לקבל את המנה הזו גם בגרסה חריפה שלטעמי האישי מאוד מוסיף למנה.
   

המנה החריפה - אטריות ביצים עם ירקות מוקפצות עם חזה עוף, בקר ובייבי שרימפס ברוטב חלב קוקוס וקארי אדום.
מנה שפשוט לא עובדת. עוף עם בקר ובייבי שרימפס שלא מורגשים מביאים אותנו למנה: תפסת מרובה לא תפסת. הביקורת ניתנה בהתאם לשף ולבעלים.


פאד תאי עוף - אטריות אורז שקופות עם נתחי עוף, כרוב, נבטים, גזר, בוטנים, כוסברה, בצל ירוק ונטפי ביצה מוגש בסגנון תאילנדי חמוץ ומעט חריף.
מנה חביבה ביותר שתתאים לילדים ללא חריף.

לאחר כל זאת כאשר אני בקושי נושם עברנו לגזרת הקינוחים. אני טעמתי רק מהפסיפלורה שוקולד לבן ויותר מזה פשוט לא יכולתי. שאר החברה מאוד נהנו משאר הקינוחים.


פסיפלורה שוקולד לבן - קינוח שהוא לא מתוק מידי כמו שאני אוהב.


פושקין -  3 פרופיטרולים עם גלידת וניל ברוטב שוקולד.

מסעדת פקין - שכונת צהלה תל אביב.




              

                
              

                


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה