יום שבת, 13 במאי 2017

מוקפץ

אחד המאכלים הנדרשים אצלי בבית הוא המוקפץ. המתבגרים חופרים ומבקשים זאת לעיתים תכופות ולי אין ברירה אלא לעבור לדום לאחר מכן לנוח ולקפץ למטבח. נכון שיש מעט התעסקות אך המאמץ והתוצאה שווים את הרגע שאני מביט בהם והם זוללים בהנאה מרובה. אני מעלה את המתכון כפי שאני מכין אותו אך כמובן שיש אופציות רבות להוסיף מספר מרכיבים, כל אחד וטעמו הוא.
אז קדימה לעבודה..........

מצרכים
שש חזה עוף
שני גזרים חתוכים לעיגולים
שלוש בצלים חתוכים לחצי ירח
שני פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
פלפל ירוק אחד חותך לקוביות
חצי כרוב חתוך גס
שליש חבילה  אטריות ביצים מושרים במים רותחים למשך 4 דקות ולאחר מכן לשטוף במים קרים
שלוש שיני שום כתוש
כפית פלפל שחור
שתי כפות שמן שומשום
ארבע כפות סויה
ארבע כפות צ'ילי מתוק

לעבודה
על מחבת פסים צולים את חזה העוף וחותכים לקוביות ומניחים בצד.
מחממים את השמן במחבת וואק ושמים את הבצל. מערבבים מידי פעם ולאחר שתי דקות מוסיפים את הגזר.
מוסיפים את השום ולאחר מכן את הפלפלים. לאחר שלוש עד ארבע דקות מוסיפים את הכרוב.
בשלב הזה הירקות מגירים נוזלים ולכן אני שם במסננת את הכל ולאחר מספר דקות מחזיר את הירקות לוואק חם.
מוסיף את אטריות הביצים וחזה העוף ומערבב היטב.
עכשיו כל מה שנותר לנו להוסיף את הרטבים: בהתחלה את שמן השומשום רוטב טריאקי סויה צ'ילי מתוק ופלפל שחור.
מערבבים היטב את הכל וטועמים וזה בדיוק המקום לתקן טעמים.
יש אפשרות להוסיף פחית של תירס מתוק בסוף ולאוהבי החריף להוסיף צ'ילי חריף.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה